Marcipánové cukroví s Chlorellou

Zdravější verze oblíbeného německého cukroví. Dnes tu pro vás máme tuto marcipánovou dobrotu, díky které se nemusíte o Vánocích cítit provinile.


Ingredience

  • 1 hrnek + 2 lžíce mandlové mouky (zvlášť)
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce škrobu arrowroot (nemůžete-li sehnat arrowroot, použijte klasický škrob na pečení)
  • 1 lžička Organic Chlorella
  • 1/2 hrnku půlených mandlí na ozdobu

Postup

Nejdříve si připravíme marcipán: v míse smíchejte hrnek mandlové mouky, javorový sirup a vanilkový extrakt. Měla by vzniknout tuhá hmota.

Vezměte vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Bílek vmíchejte do marcipánu, žloutek odložte stranou. Dále vmíchávejte arrowroot škrob, Chlorellu a zbylou mandlovou mouku. Vzniklé těsto má být hutné a ne příliš lepkavé. Pokud jste použili větší vajíčko a těsto moc lepí, přidejte ještě trošku mandlové mouky.

Z těsta lžičkou oddělujte kopičky velikosti vlašského oříšku a v dlaních koulejte do kuličky. Dlaně si můžete i navlhčit, ať se vám hmota příliš nelepí na ruce. Vzniklé kuličky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Z daného množství byste měli ukoulet cca 15 kuliček.

Vložte plech na hodinu do ledničky a mezitím rozpalte troubu na 135 °C. V misce smíchejte žloutek se lžící vody. Po vytažení z ledničky každou kuličku mázněte žloutkovou směsí, ozdobte plátky mandlí a hurá do trouby.

Pečte 27 - 30 minut.

Upekli jste si marcipánové bochánky? Jak vám chutnaly?

Při přípravě tohoto receptu jsme se inspirovali zde.

Vyzkoušejte naše skvělé produkty

Sdílejte nás na sociálních médiích

Nikdy nepochybujte o tom, že by malá skupina otevřených lidí mohla změnit svět. Ve skutečnosti je to jediná věc, která ho kdy změnila.