Zdravější verze oblíbeného německého cukroví. Dnes tu pro vás máme tuto marcipánovou dobrotu, díky které se nemusíte o Vánocích cítit provinile.
Nejdříve si připravíme marcipán: v míse smíchejte hrnek mandlové mouky, javorový sirup a vanilkový extrakt. Měla by vzniknout tuhá hmota.
Vezměte vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Bílek vmíchejte do marcipánu, žloutek odložte stranou. Dále vmíchávejte arrowroot škrob, Chlorellu a zbylou mandlovou mouku. Vzniklé těsto má být hutné a ne příliš lepkavé. Pokud jste použili větší vajíčko a těsto moc lepí, přidejte ještě trošku mandlové mouky.
Z těsta lžičkou oddělujte kopičky velikosti vlašského oříšku a v dlaních koulejte do kuličky. Dlaně si můžete i navlhčit, ať se vám hmota příliš nelepí na ruce. Vzniklé kuličky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Z daného množství byste měli ukoulet cca 15 kuliček.
Vložte plech na hodinu do ledničky a mezitím rozpalte troubu na 135 °C. V misce smíchejte žloutek se lžící vody. Po vytažení z ledničky každou kuličku mázněte žloutkovou směsí, ozdobte plátky mandlí a hurá do trouby.
Pečte 27 - 30 minut.
Upekli jste si marcipánové bochánky? Jak vám chutnaly?
Při přípravě tohoto receptu jsme se inspirovali zde.
Nikdy nepochybujte o tom, že by malá skupina otevřených lidí mohla změnit svět. Ve skutečnosti je to jediná věc, která ho kdy změnila.