Léto si žádá zmrzlinu! Nekupujte ale jakoukoli na ulici, raději si vytvořte vlastní! Ukážeme vám, jak na to.
V misce smíchejte část kokosového mléka (cca ¼ hrnku) se škrobem a dejte stranou. Zbytek kokosového mléka v hrnci smíchejte s kakaovým práškem, Macou a javorovým sirupem a za stálého míchání přiveďte k varu. Když se ve směsi začnou tvořit bublinky, přimíchejte škrobovou směs pro zhuštění. Jakmile směs zhoustne, odstraňte z plotny a vmíchejte vanilku a hořkou čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda nerozpustí. Pokud se nedaří, vraťte na teplou plotnu, ale už nevařte. Výsledná směs by měla být krémová.
Nechte vychladnout v lednici cca hodinu. Poté pořádně zamíchejte vidličkou, metlou nebo ponorným mixérem. Přendejte do mrazuvzdorné nádoby a šoupněte do mrazáku.
Každou půlhodinku na zmrzku nahlédněte, zda se v ní netvoří hrudky. Pokud ano, zase důkladně zamíchejte. Takto opakujte zhruba třikrát. Pak už jen nechejte zamrazit a úplně ztuhnout. Minimálně 5 hodin či přes noc.
Možná trochu pracnější, ale výsledná zmrzlina je skvělá a navíc v ní není ani špetka chemie. Dejte nám vědět, jak se vám povedla!
Při tvorbě receptu jsme se inspirovali zde.
Nikdy nepochybujte o tom, že by malá skupina otevřených lidí mohla změnit svět. Ve skutečnosti je to jediná věc, která ho kdy změnila.