Čokoládová zmrzlina s Macou

Léto si žádá zmrzlinu! Nekupujte ale jakoukoli na ulici, raději si vytvořte vlastní! Ukážeme vám, jak na to.


Ingredience

  • 3 hrnky kokosového mléka (může být i kravské plnotučné, pokud vám nevadí)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění (alternativou je např. rýžový škrob, případně 5 rozmíchaných žloutků)
  • ¼ hrnku kakaového prášku
  • 2 lžíce Organic Maca
  • ½ hrnku javorového sirupu (nebo např. tekutého medu či rýžového sirupu)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ hrnku “peciček” z hořké čokolády, případně jemně nalámané hořké čokolády

Postup

V misce smíchejte část kokosového mléka (cca ¼ hrnku) se škrobem a dejte stranou. Zbytek kokosového mléka v hrnci smíchejte s kakaovým práškem, Macou a javorovým sirupem a za stálého míchání přiveďte k varu. Když se ve směsi začnou tvořit bublinky, přimíchejte škrobovou směs pro zhuštění. Jakmile směs zhoustne, odstraňte z plotny a vmíchejte vanilku a hořkou čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda nerozpustí. Pokud se nedaří, vraťte na teplou plotnu, ale už nevařte. Výsledná směs by měla být krémová.

Nechte vychladnout v lednici cca hodinu. Poté pořádně zamíchejte vidličkou, metlou nebo ponorným mixérem. Přendejte do mrazuvzdorné nádoby a šoupněte do mrazáku.

Každou půlhodinku na zmrzku nahlédněte, zda se v ní netvoří hrudky. Pokud ano, zase důkladně zamíchejte. Takto opakujte zhruba třikrát. Pak už jen nechejte zamrazit a úplně ztuhnout. Minimálně 5 hodin či přes noc.

Možná trochu pracnější, ale výsledná zmrzlina je skvělá a navíc v ní není ani špetka chemie. Dejte nám vědět, jak se vám povedla!

Při tvorbě receptu jsme se inspirovali zde.

Vyzkoušejte naše skvělé produkty

Sdílejte nás na sociálních médiích

Nikdy nepochybujte o tom, že by malá skupina otevřených lidí mohla změnit svět. Ve skutečnosti je to jediná věc, která ho kdy změnila.