CHŘIPKA JE PRYČ :-)
REGENERUJEME!

5.3.2018

Na otázku, jak dlouho trvá regenerace po chřipkovém onemocnění, není jednoznačná odpověď. Doba doléčování po viróze je velmi rozdílná, protože imunita každého člověka reaguje zcela jinak. Obecně však platí pravidlo, že pacient by se měl zotavovat nejméně po takovou dobu, po jakou choroba trvala. Při chřipce se v organismu aktivují látky, které proti virům chřipky přímo působí. Proto má například člověk horečku. Současně se však začíná aktivovat imunitní systém. Ten zapříčiní zánět v celém organismu, který se projevuje například jako bolesti svalů a kloubů, schvácenost a únava. Největší chybou nemocného je, že většinou odchází do práce hned, jak akutní příznaky chřipky (např. horečka) , pominou. Zánět v organismu pak může při předčasné pracovní zátěži přetrvávat týdny, měsíce a někdy dokonce roky. To je důvod, proč se mnoho pracovně vytížených lidí po nemoci necítí "ve své kůži" a dlouhodobě trpí únavou a schváceností.

Jak správně regenerovat?

1. Zajistěte tělu dostatečný přísun vitaminů a minerálů. Jezte dostatek ovoce a zeleniny, sáhnout můžete i po novém Vitaflorinu, který tělu dodá vše potřebné v perfektně vyváženém stavu. Pokud máte doma Fytomineral, užijte pět kapek několikrát denně.
2. Dodržujte zvýšený pitný režim, nejlépe 2 až 3 litry denně. Z teplých tekupin jakýkoliv čaj, ze studených můžete sáhnout po Organic Sea Berry a udělat si zdravou limonádu.
3. V průběhu dne co nejvíce odpočívejte (je-li to možné, po obědě se zotavte krátkým spánkem).
4. Mimo nejdůležitějších povinností si neplánujte žádné další aktivity.
5. Nepijte alkohol a nekuřte.
6. Snažte se vyhnout stresu a konfliktům.
7. Nepřetěžujte zbytečně svůj žaludek velkými porcemi, ale jezte, na co máte chuť.
8. Organismus zatěžujte postupně a velmi zvolna. Se zvyšující se zátěží můžete tělu pomoci s Revitae, popřípadě Raw Ambrosií.
9. Obnovte svou normální zdravou imunitu Vironalem, několik kapek po ránu vás ochrání proti případné nežádoucí recidivě.
10. Nezapomeňte, že nakonec vše je jen o naší hlavě. Tak ji držte vzhůru a otevřenou všem pozitivním myšlenkám.
Zobrazit více...

UVÁDÍME
NOVÝ VITAFLORIN

12.11.2017

Vše plyne, jak praví klasik, vše se neustále vyvíjí. I naše produkty se proto neustále musejí přizpůsobovat novým potřebám a podmínkám, ve kterých se nacházíme. Potraviny, které běžně jíme, jsou bohužel čím dál tím méně kvalitní a obsah životadárných látek v nich klesá. Jak je nahradit? Hledáme v nejčistších místech na zemi zdroje, které teď máte k dispozici i Vy. Nový Vitaflorin obsahuje kromě mateří kašičky – pokrmu včelích královen – také rakytník rostoucí na tibetské náhorní plošině, granátovník ze slunné španělské Andalusie a šťávu z aloe vera pocházející z Mexika.

Doplní do našeho těla tolik chybějící vitaminy čistě přírodního nesyntetického původu, doprovázené komplexem dalších biologicky nepostradatelných látek.

PRO BIO – PRO ŽIVOT
NOVÁ ŘADA PROBIOTIK

1.11.2017

Nově pojatá řada probiotických přípravků se ustálila na dvou základních produktech, které však svým rozsahem pokrývají kompletní potřeby našeho organismu.

Nový Probiosan obsahuje krom účinných probiotických kultur také významné množství organické chlorelly, která nyní pochází z tichomořského ostrova Tchaj-wan.
Svým složením Probiosan akcentuje oblast trávení a výživy organismu.

Nový Probiosan Inovum obsahuje široké spektrum probiotických bakterií, kolostrum, beta-glukany a inulin. Tato formulace je zaměřena nejen na trávení, ale účinně cílí na imunitu a naší celkovou obranyschopnost.

ČESKÝM MATKÁM
CHYBÍ DHA

21.3.2018

Až polovina českých matek může mít v mateřském mléce nízkou hladinu DHA – kyseliny dokosahexaenové, která pozitivně ovlivňuje vývoj dětského mozku a očí. Vyplývá to ze studie, kterou vypracoval Státní zdravotní ústav. Jedním ze zdrojů této kyseliny je olej tučných severských ryb nebo vybraných druhů jihoamerických ořechů.

Zdravotní ústav provedl studii na vzorku 69 dárkyň mateřského mléka. U 34 z nich se hodnota DHA pohybovala pod doporučenou hranicí. „Studie byla zaměřená na některé škodliviny v mateřském mléce, ale protože se měřila řada faktorů, měřili jsme mimo jiné i tyto mastné kyseliny, tedy součásti lipidů,“ informoval Jiří Ruprich z Centra zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu. Důvod, proč je kyseliny DHA v mateřském mléce nedostatek, je přitom prostý; Češi málo konzumují tučné ryby, které jsou jejím ideálním zdrojem. Za rok 2016 průměrný Čech spotřeboval 5,1 kilogramu ryb, což bylo nejméně od roku 1995, zatímco v Rakousku a Německu jsou hodnoty jednou tak vysoké. Vedle toho záleží i na volbě. „Suché rybí filé je prakticky k ničemu. Dobrý je losos, pstruh, makrela nebo ančovičky. Kapr na tom moc dobře není, ale stejně se konzumuje málo,“ říká Jiří Ruprich.

DHA má přitom význam jak pro růst plodu, tak pro dospělého člověka. „DHA je stavební materiál pro mozek, oči a další struktury v organismu. Mozek dětí intenzivně roste, potřebuje na to stavební součásti. Budete-li na stavbě šetřit, v jisté chvíli se to projeví poruchami nebo omezením,“ vysvětluje Ruprich.

Mozek dítěte, jehož matka má nedostatek DHA, se proto kvůli absenci této stavební látky nemusí vyvíjet ideálně, což může mít dopad na kognitivní funkce – například schopnost přemýšlet a být bystrý – které jsou u dětí s nedostatkem této kyseliny oslabené v porovnání s těmi, jež mají této látky dostatek.

Příjem rybího tuku by ale podle Rupricha neměl vynechávat ani dospělý. „Teprve v poslední době se objevuje, jak významná je DHA od narození a působí na zdraví po celý život až do smrti. U očí a mozku to platí až do stáří,“ uvádí s tím, že dostatek zmiňované mastné kyseliny napomáhá organismu potlačovat deprese, vede k vyšší obraně proti obezitě, kardiovaskulárním onemocněním, Alzheimerově chorobě i dalším degenerativním nemocem.

Vyvážený poměr nenasycených mastných kyselin EPA a DHA najdete u nás v produktech Vitamarin a nově též v oleji Sacha Inchi.
Zobrazit více...

Sdílejte nás na sociálních médiích

Nikdy nepochybujte o tom, že by malá skupina otevřených lidí mohla změnit svět.
Ve skutečnosti je to jediná věc, která ho kdy změnila.